inlichting masterproef

 

Taakverschuiving en functiedifferentiatie in de verpleegkunde: de visie van de verpleegkundige

 

Masterstudent: Manuella Mertens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Promotor: Pieter Van Herck

Onderwerp: Taakuitzuivering, functiedifferentiatie en (her)organisatie van de zorgorganisatie wordt als een deel van de oplossing gezien om de toenemende druk in de gezondheidszorg op te vangen en zo kwaliteits- en efficiëntiewinsten te genereren (Zorgnet Vlaanderen, 2014). Er zijn reeds enkele rapporten geschreven die de argumenten duidelijk maken opdat een herstructurering binnen de gezondheidszorg niet te lang meer op zich kan wachten. Nu gaat de vraag naar de verpleegkundige in de praktijk. Wat is hun visie t.o.v. taakverschuiving en functiedifferentiatie? Wat zien zij als voor- en nadelen hiervan? Zien zij obstakels en mogelijke oplossingen hiervoor?

Deze masterproef onderzoekt de visie van de verpleegkundige t.o.v. taakverschuiving en functiedifferentiatie in de verpleegkunde. 

Inclusiecriteria: Bachelor en HBO5 verpleegkundigen die minstens 1 jaar tewerkgesteld zijn of waren in Vlaanderen.

Deze online enquête wordt verstuurd naar de leden van de Vlaamse Verpleegunie. De Vlaamse beroepsverenigingen voor algemene en specialistische verpleegkundigen worden verenigd door de Vlaamse Verpleegunie. Wanneer alle leden van de Vlaamse verpleegunie de enquête verdelen onder hun leden bestaat een groot bereik naar verpleegkundigen uit verschillende disciplines en specialisaties.

Privacy:

Er worden geen persoonlijke gegevens gevraagd. Antwoorden voor deze enquête zijn anoniem. De link naar de enquête wordt verspreid door de beroepsvereniging naar hun leden (verpleegkundigen), er is geen enkel rechtstreeks contact tussen de onderzoeker en respondent.

Link naar enquête: https://websurvey.kuleuven.be/index.php/9379/lang-nl

Online beschikbaarheid enquête:

Startdatum: 09/02/2016
Einddatum: 06/05/2016

kalender

Juni 2018
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30